Stefan Rousseau / TT NYHETSBYRÅN
Klimathotet

”Gretahajpen är skogstokig”

Sverige verkar vara på väg mot ett amerikanskt debattklimat, skriver Ann Charlott Altstadt i Aftonbladet Kultur och frågar sig om ”ordet klimatförnekare snart ges samma makt att stämpla ut avvikare som smädelsen rasist”.

Altstadt skriver att hennes ärende inte är att mobba barn, men att det rådande klimatkonsensus behöver genomlysas ordentligt och förutsättningslöst med vetenskapliga argument.

”Det är ju inte enbart framtiden som står på spel, utan samhället här och nu; energiförsörjning, jobb och välfärd. Till och med diktatur har ju föreslagits för att rädda oss från oss själva, av en välkänd filosofiprofessor samt en populär kandidat till Europaparlamentet. Och ett gäng influencers har bett politiker begränsa vår demokrati då de inte kan hejda sig från att ta flyget”, skriver hon.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

1 tim
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer