​Indira Varma under premiären av säsong 8 av Game of Thrones. Arkivbild. Wikipedia.
Kultur

GoT-stjärnan: Vägen till rollen har inte varit enkel

Skådespelaren Indira Varma, känd som hänsynslösa Ellaria Sand i tv-serien ”Game of thrones”, berättar i en intervju med The Guardian att vägen fram till rollen i succéserien inte varit helt enkel.

Hon har tidigare spelat en gammal man, en papegoja och har blivit erbjuden att spela in indisk erotik. Och mycket tror hon beror på att hon har ett indiskt namn.

– Om jag hade haft ett engelskt namn, kanske jag hade setts på ett annorlunda sätt, säger Varma.

Läs hela intervjun här nedanför.

Om intervjuer

Under rubriken ”Intervjuer” rekommenderar Omni-redaktionen under helgen några intressanta intervjuer med personer från flera vitt skilda branscher.

Om Omni-helg

Intervjuerna är en del av Omnis helgsatsning med rekommendationer på läsvärda, aktuella och intressanta recensioner, intervjuer och långläsning som publiceras varje helg.

Toppnyheter

Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Exportindustrin lånar febrilt för att överleva

Svensk Exportkredit, SEK, ökar nyutlåningen i skuggan av en mörk prognos om det exportberoende näringslivet, skriver DI.

Enligt Exportbaromoetern räknar sex av tio företag med en minskad orderingång närmaste året. Samtidigt planerar tre av tio att minska sin personalstyrka kommande halvår.

”Det ser riktigt illa ut, givet att 1,5 miljoner människor jobbar i exportsektorn. Slår prognoserna in får det stora konsekvenser för svensk tillväxt. Risken finns dessutom att utfallet blir ännu värre än prognoserna med tanke på att ekonomin utvecklas sämre än väntat”, säger Catharina Henriksson,  ansvarig för Exportkreditbarometern på SEK.

Under första kvartalet ökade nyutlåningen med 20 miljarder kronor, från 13,3 miljarder under under samma period i fjol, till rekordsumman 33,3 miljarder kronor i år.

Den största delen av nyutlåningen handlar om rörelsefinansiering så att bolagetn kan stärka sin likviditetsberedskap.

20 maj
Läs mer om Svenska exporten

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer