Arkivbild.  Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
Extremismen i Sverige

Gävleimamen Abo Raad ska utvisas från Sverige

Gävleimamen Abo Raad har suttit i förvar hos Migrationsverket sedan han hämtades in av Säpo i slutet av april. Nu har Migrationsverket beslutat att han ska utvisas, skriver Gefle Dagblad.

Myndigheten har beslutat att minst två av de sex personer som tagits i förvar av Säkerhetspolisen ska utvisas från Sverige, skriver SVT Nyheter. Förutom Abo Raad handlar det om en imam som varit verksam i Umeå.

I går meddelade Säpo i ett pressmeddelande att deras intensifierade arbete de senaste månaderna handlar om att få personer som utgör ett säkerhetshot utvisade från Sverige, för att i sin tur minska tillväxten i extremistmiljöer.

Läs mer

Toppnyheter

Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Exportindustrin lånar febrilt för att överleva

Svensk Exportkredit, SEK, ökar nyutlåningen i skuggan av en mörk prognos om det exportberoende näringslivet, skriver DI.

Enligt Exportbaromoetern räknar sex av tio företag med en minskad orderingång närmaste året. Samtidigt planerar tre av tio att minska sin personalstyrka kommande halvår.

”Det ser riktigt illa ut, givet att 1,5 miljoner människor jobbar i exportsektorn. Slår prognoserna in får det stora konsekvenser för svensk tillväxt. Risken finns dessutom att utfallet blir ännu värre än prognoserna med tanke på att ekonomin utvecklas sämre än väntat”, säger Catharina Henriksson,  ansvarig för Exportkreditbarometern på SEK.

Under första kvartalet ökade nyutlåningen med 20 miljarder kronor, från 13,3 miljarder under under samma period i fjol, till rekordsumman 33,3 miljarder kronor i år.

Den största delen av nyutlåningen handlar om rörelsefinansiering så att bolagetn kan stärka sin likviditetsberedskap.

20 maj
Läs mer om Svenska exporten

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer