Mats Assarsson, Förbundsordförande Fria Företagare.
Framtidens pensioner

Fria Företagare: Måste bli enklare att jobba efter 67

Hotet att vi måste arbeta längre upp i åldrarna verkar skrämma många. Men småföretagare verkar inställda på att jobba till och med efter 75 år. Det behövs reformer så att det blir enklare att låta människor jobba långt upp i åldrarna, skriver Mats Assarsson, Förbundsordförande för Fria Företagare, i ett pressmeddelande.

Nyligen presenterade Fredrik Reinfeldt rapporten ”Arbeta till 75 – en bra start”, och fick kritik från många håll. Men Fria Företagare menar att det snarare borde ses som en förmån att få arbeta längre och förslår därför reformer för att underlätta det.

I en undersökning av Företagarförbundet Fria Företagare svarar nära 4 av 10 företagare att de planerar att jobba efter 67 års ålder. 20 procent planerar att fortsätta till 75 och 1 av 10 tänker fortsätta efter 75 år också.

Fria Företagare vill bland annat att LAS och turordningsreglerna reformeras och att det införs nya regler för anställningstrygghet som bygger på flexibilitet och livslångt lärande och kompetensutveckling genom hela arbetslivet.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer