Mats Assarsson, Förbundsordförande Fria Företagare.
Framtidens pensioner

Fria Företagare: Måste bli enklare att jobba efter 67

Hotet att vi måste arbeta längre upp i åldrarna verkar skrämma många. Men småföretagare verkar inställda på att jobba till och med efter 75 år. Det behövs reformer så att det blir enklare att låta människor jobba långt upp i åldrarna, skriver Mats Assarsson, Förbundsordförande för Fria Företagare, i ett pressmeddelande.

Nyligen presenterade Fredrik Reinfeldt rapporten ”Arbeta till 75 – en bra start”, och fick kritik från många håll. Men Fria Företagare menar att det snarare borde ses som en förmån att få arbeta längre och förslår därför reformer för att underlätta det.

I en undersökning av Företagarförbundet Fria Företagare svarar nära 4 av 10 företagare att de planerar att jobba efter 67 års ålder. 20 procent planerar att fortsätta till 75 och 1 av 10 tänker fortsätta efter 75 år också.

Fria Företagare vill bland annat att LAS och turordningsreglerna reformeras och att det införs nya regler för anställningstrygghet som bygger på flexibilitet och livslångt lärande och kompetensutveckling genom hela arbetslivet.

Toppnyheter

TT
Den svenska kriminalpolitiken

Ledare: Politikerförakt att vänta om inte kriminalitet tas på allvar

Veckans partiledardebatt i riksdagen väckte frågor om gängkriminaliteten, inte minst med anledning av de senaste dygnen i Malmö. ”Sveriges tredje största stad ligger för långt från riksdagen” skriver Sydsvenskans huvudledare som menar att statsministern borde lägga ett större fokus på frågan. ”Om regeringen inte tar gängkriminaliteten på större allvar riskerar de politikerföraktet och känslan av avstånd till de folkvalda i huvudstaden att växa ytterligare” skriver Sydsvenskan.

Petter Birgersson på Blekinge Läns Tidnings ledarsida önskar också att frågan om kriminalitet hade fått ett större utrymme i debatten. Där med anledning av veckans flera explosioner, något som har skapat en rädsla hos många invånare i närområdena. ”Den som ser bilderna efter sprängningen vid hyreshuset förstår att oron inte är obefogad” skriver Birgersson och menar att den svenska grundtryggheten är skadad. Han får medhåll från Mathias Persson på Smålands-Postens ledarsida. ”När sprängningarna läggs ihop med skjutningarna och den höga frekvensen av andra våldsbrott framträder en bild av ett samhälle i snabbt förfall” skriver Persson, som menar att frågan om kriminaliteten är ett riksintresse som kräver blocköverskridande samarbeten.

Löfven framförde i riksdagsdebatten att han är stolt över det socialdemokratiska arvet men ”Vem kan ha ställt till det så här med det gamla folkhemmet?” frågar sig Birgersson på Blekinge Läns tidnings ledarsida.

Igår 21:55

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer