Franska flaggan.  Kamil Zihnioglu / TT NYHETSBYRÅN
Kärnavtalet med Iran

Franskt sändebud ska rädda kärnavtalet med Iran

Frankrike kliver nu fram för att försöka rädda det internationella kärnenergiavtalet med Iran genom att skicka ett sändebud till Teheran, skriver AFP. Det efter att Iran i går återigen överskred de nivåer av urananrikning som överenskommits i kärnenergiavtalet.

President Macron har valt ut en av sina toppdiplomater för uppdraget, Emmanuel Bonne, och hans huvudsakliga uppgift blir att säkra en nedtrappning av konflikten. Detaljerna kring hans schema i den iranska huvudstaden är dock okända.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer