CARLOS GARCIA RAWLINS / TT NYHETSBYRÅN
Dagens börs

Fortsätta uppgångar i Asien – Tokyo steg 4 procent

Asienbörserna fortsatte att stiga under veckans sista handelsdag. De ledande indexen stängde så här:
• Nikkei: +3,9 procent
• Shanghai: +0,3 procent
• Shenzhen: −0,5 procent
• Hang Seng: +0,6 procent
• Kospi: +1,9 procent
Starkast gick Tokyobörsen där Nikkei-indexet stängt på plus nära 4 procent. Vinnare var bland annat Toyota, Sony och Uniqlo, som alla steg flera procent, skriver TT.

KPI i Tokyo-området steg 0,4 procent i mars jämfört med samma månad året före. Enligt Trading Economics konsensusprognos väntades +0,5 procent, skriver Direkt.

I Kina handlades indexen med blandad utgång efter att vinsterna i landets industriföretag sjunkit med 38,3 procent i februari jämfört med samma månad året före.

I och med uppgångarna tog Asienbörserna rygg på Wall Street där Dow Jones är upp över 20 procent – den största uppgången på tre dagar sedan 1931, skriver CNBC.

– Även om aktiemarknaderna vanligtvis ligger i botten innan ekonomin gör det, känns det lite plötsligt eller lite snabbt för marknaderna att sätta en botten, säger Cedric Chehab, chefstrateg på Fitch Solutions, till CNBC.

New York-börserna i går
• Dow Jones: +6,4 procent
• S&P 500: +6,2 procent
• Nasdaq: +5,7 procent

Börstjänster

Nyheter och analys

Kalender

Toppnyheter

Arkiv Francisco Seco / TT NYHETSBYRÅN
Den globala konjunkturen

Lagarde om vändningen: ”Vi rör oss försiktigt uppåt”

I en intervju med tv-bolaget France 2 ger ECB-chefen Christine Lagarde sin bild av euroländernas dystra ekonomiska situation och om den optimism hon ändå känner inför framtiden.

– Vi har varit längst ned på kurvan och rör oss försiktigt uppåt. Hur snabbt situationen förändras beror på hur snabbt vi kan ta oss samman och de ansträngningar vi alla gemensamt kan göra, säger hon.

Lagarde pratar också om saknaden efter sitt barnbarn.

– Nu kan jag bara se honom i min smartphone eller på fotografier. Det gör mig ledsen (...) men när jag tittar på honom blir jag än mer övertygad om hur viktigt vårt uppdrag är, att arbeta för att samhället ska bli en bättre plats.

Läs hela intervjun via länken nedan.

Igår 09:58
Salvatore Di Nolfi / TT NYHETSBYRÅN
undefined

WHO synar företagskrisen i global undersökning

Internationella Handelskammaren (ICC) och Världshälsoorganisationen (WHO) ska identifiera den privata sektorns utmaningar under coronakrisen, berättar organisationerna i ett pressmeddelande. Resultatet i den globala undersökningen är tänkt att bidra till arbetet för att hindra en ekonomisk kollaps i spåren av pandemin.

– Den här undersökningen kommer att hjälpa oss förstå hur företag agerar. Det hjälper oss att kartlägga och sprida goda exempel och var vi och nationella hälsovårdsinsatser bör rikta fokus. Informationen som vi samlar in genom undersökningen bidrar till utvecklingen av effektiva åtgärder vilket räddar liv och minskar ekonomisk skada, säger WHO:s generaldirektör Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus i en kommentar.

5 jun
Läs mer om Den globala konjunkturen

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer