Forskning & tech

Forskning & tech

Iphone XS får fina men inte fantastiska omdömen

De första recensionerna av Apples nya telefoner Iphone XS och XS Max har nu publicerats, och enheterna får mycket fina omdömen, om än inte direkt fantastiska. Experterna är i stor utsträckning eniga om att telefonerna är något av det bästa man kan köpa i smartphone-väg för närvarande, men påpekar även att de å andra sidan inte innebär något jättekliv från förra årets Iphone X och att de är mycket dyra.

Cnet skriver att det inte finns någon betydande skillnad som motiverar en uppgradering för den som redan idag har en Iphone X, såvida man inte slår till på den större varianten XS Max för att man vill ha en enhet med större skärm. I övrigt anser man att XS-telefonerna i huvudsak är ”polerade versioner av Iphone X”.

The Verge skriver att XS och XS Max båda har fantastiska skärmar, mycket bra högtalare och erbjuder lång batteritid. Man är däremot något mer skeptiska till kameran som är ”bra, men inte fantastisk”, och dessutom tycker man att telefonerna är dyra.

Techcrunch menar att XS-telefonerna knappast är något för dagens Iphone X-ägare, utan snarare kan locka andra som ännu inte äger en geststyrd telefon med Face ID.

Wall Street Journal ansluter till teorin om att Iphone X-ägare inte behöver bry sig om att uppgradera och att andra konsumenter bör ta det lite lugnt och vänta in kommande omdömen om den billigare XR-modellen och får medhåll av Techradar som är inne på exakt samma spår i sin recension.

New York Times tycker att Max-versionen har sina poänger och att den större skärmen motiverar det höga priset.

Igår 12:17