Daniella backlund/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Regelkrånglet

Företagarna: Här är den bästa – och sämsta – myndigheten

Polismyndighetens förtroendekapital ökar hos Sveriges företagare vad gäller service och bemötande, skriver Företagarna i ett pressmeddelande.

Det är organisationens enkät Företagarnas myndighetsranking 2019 som visar det resultatet.

Skatteverket och Bolagsverket vidmakthåller sin höga position i enkäten. Anledningen uppges vara deras aktiva digitaliseringsarbete.

– Både skatteverket och Bolagsverket har gjort ett målmedvetet och avsiktligt arbete föra att underlätta företagens kontakter med deras verksamheter, särskilt på den digitala sidan, säger Helena Fond, ansvarig för regelförenklingsfrågor på Företagarna.

Men det går sämre för andra myndigheter. De fyra som får lägst omdöme i bemötande, service och förtroende är i fallande ordning Arbetsmiljöverket, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Migrationsverket.

Försäkringskassan får sitt sämsta resultat sedan mätningarna inleddes 2004. Med ett betyg på 2,2 i förtroende och 2,3 i service och bemötande (på skalan 1–5) är det en avsevärd minskning från myndighetens högsta notering på 2,9 i motsvarande undersökning 2013, står det i pressmeddelandet.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer