Illustrationsbild. Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Klimatomställningen

”Förbud mot plastmuggar är symbolpolitik”

Regeringens plastpolitik har mer med pengar att göra än med miljön, skriver Expressen på sin ledarsida. Det efter att regeringen gått ut med ett förslag om att förbjuda muggar och matbehållare i plast. Expressen menar vidare att svenskarna är bra på att ta hand om sin plast och att ”det är svenska bidrag till internationella åtgärder som kan göra skillnad” snarare än plastförbud.

DI är inne på ett liknande spår och anser att Sverige bör invänta marknadens respons istället för att stoppa engångsplasten. ”Vår förmåga att globalt bidra till minskad plastnedskräpning vilar på näringslivet och dess innovationer, inte rödgrön symbolpolitik”, skriver de.

Läs mer

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer