Rodrigo Duterte/modern till en flicka som dödats av misstag i knarkkriget.  TT.
Filippinerna och knarkkriget

FN uppmanas att utreda brott mot mänskligheten

Människorättsorganisationen Amnesty uppmanar FN att omedelbart utreda misstänkta brott mot mänskligheten i president Rodrigo Dutertes pågående krig mot narkotikan i Filippinerna, rapporterar flera medier.

Enligt en ny rapport skenar antalet utomrättsliga avrättningar i landet – och tröskeln för när de kan räknas som brott mot mänskligheten har nåtts, skriver AP.

Enligt det filippinska styret har drygt 5 300 misstänkta knarkbrottslingar dödats av polis under de senaste åren, men enligt Amnesty är den verkliga siffran fyra gånger så stor. Duterte tar dock lätt på kritiken och säger sig planera ännu hårdare tag mot misstänkta knarkmissbrukare.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer