ANDREJ ISAKOVIC / TT NYHETSBYRÅN
Flygbranschens framtid

Flyglivet efter covid-19: Screening och nya kabiner

Hur kommer flygresandet se ut efter coronapandemin? CNBC försöker reda ut begreppen och har pratat med branschfolk och experter som siar om en rad möjliga tillskott till en redan komplex boardingprocess. Ett sådant är hälsoscreening, möjligen med hjälp av infraröd termometer som FAA rekommenderar.

Även livet ombord lär förändras med olika åtgärder för förbättrad hygien. Underhållningssystem med pekskärm kan slopas, mittensäten lämnas tomma och städare anställas för att hålla rent under flygningar.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer
Johanna Sandwall. Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Coronavirusets spridning – Sverige

Socialstyrelsen: Mer grönt än rött i vår lägesbild

Trenden med minskat antal avlidna i covid-19 per dygn fortsätter, skriver TT. Dessutom ser elva av Sveriges 21 regioner en förbättring på kort sikt och nio av dem på längre sikt.

– Det är första gången vi har mer grönt än rött i vår lägesbild på kort sikt. Det står ju för någonting i alla fall, Johanna Sandwall, krisberedskapschef på Socialstyrelsen.

Enligt Socialstyrelsen innebär kort sikt 48–72 timmar, och lång sikt 10–15 dagar.

4 tim
Stefan Löfven. Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

M KU-anmäler Löfven: ”Felaktigt om testning”

Moderaterna KU-anmäler statsminister Stefan Löfven för att ha misslett allmänheten i en intervju i Sveriges Radio, rapporterar Aftonbladet.

I intervjun sa Löfven att det är regionerna som ansvarar för testningen av alla de fyra prioritetsgrupperna, något som M anser vara missledande.

“Statsminister Stefan Löfven (S) har i uttalanden till media misslett åhörarna till en felaktig uppfattning avseende testning för covid-19”, skriver Edward Riedl, riksdagsledamot för M, i anmälan.

Idag 12:40
Läs mer om Coronavirusets spridning – Sverige