Daniel Roos
Ung Företagsamhet

FläckVäck UF har en av landets bästa affärsplaner för UF-företag

FläckVäck UF startades av Mathilda Stahlgård, Sanna Westergren, Amanda Kristensson, Julia Ferdinandsson och Hilma Strömberg.

– Affärsidén är att sälja fläckborttagningspennor som man kan ta med sig och ta direkt på plagget och så försvinner fläcken direkt, säger Matilda Stahlgård.

Sanna Westergren berättar att hon spiller väldigt mycket och fick höra från Julia Ferdinandsson som varit i USA att det finns smarta fläckborttagningspennor där. Därefter var affärsidén given för deras UF-företag.

– Till slut hittade vi ett svenskt företag som hade sådana pennor som vi letade efter och vi valde att bli återförsäljare, säger hon.

Företaget marknadsför de mycket på sociala medier och på mässor.

– Vi har bland annat varit väldigt aktiva på instagram. Vi tror att man kan bygga upp ett starkt varumärke på sociala medier genom att följa, dela och gilla andras konton. Man kan inte bara lägga upp en profil utan att uppdatera den.

FläckVäck UF har under året vunnit årets affärsplan i Göteborgsregionen.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Ung Företagsamhet

Toppnyheter

Brexitmotståndare i London jublar. Alberto Pezzali / TT NYHETSBYRÅN
Brexit - förhandlingarna

Hundratusentals jublade i London när beskedet kom

Ett vilt jubel utbröt bland demonstranter i London när Boris Johnson fick ännu en smocka i parlamentet under lördagen.

Uppemot en miljon människor har samlats på gatorna för att demonstrera för en ny folkomröstning om brexit, och beskedet om att Johnson måste be EU om mer tid väckte optimism.

– Det är en miniseger för oss som vill vara kvar i EU, säger demonstranten John Warman till Reuters.

2 tim
Talmannen John Bercow i parlamentet i dag. JESSICA TAYLOR / UK PARLIAMENT
undefined

Bakslag för Boris Johnson – parlamentet tvingar honom att be om brexitförlängning

Det brittiska parlamentet har röstat ja till ett tilläggsförslag som innebär att brexitprocessen försenas. Förslaget lades fram av den oberoende parlamentarikern Oliver Letwin och godkändes med siffrorna 322–306.

Detta innebär ett stort bakslag för premiärminister Boris Johnson som nu måste be EU att flytta fram brexitdatumet, som i nuläget är 31 oktober. Men Johnsons svar efter omröstningen var tydligt: Han kommer inte att be EU om mer tid.

Godkännandet av tillägget innebär också att det inte blir någon skarp omröstning om Johnsons brexitavtal under lördagskvällen. Enligt Johnson planerar man att hålla den omröstningen under nästa vecka i stället.

4 tim
ARIS OIKONOMOU / AFP
undefined

EU ber Johnson förklara sig ”så snart som möjligt”

EU-kommissionen ber Storbritannien klargöra vad som händer efter godkännandet av Oliver Letwins tilläggsförslag.

I praktiken innebär godkännandet av tilläggsförslaget att det inte blir någon skarp omröstning om brexitavtalet i parlamentet i kväll, och att Boris Johnson måste be EU om mer tid för Storbritanniens utträde. Något han i parlamentet sa att han inte tänker göra.

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Junckers talesperson Mina Andreeva skriver på Twitter att man har noterat dagens utveckling.

”Det är upp till den brittiska regeringen att informera oss så snart som möjligt om vad nästa steg blir”, tillägger hon.

3 tim
Läs mer om Brexit - förhandlingarna

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer