Dagens börs

Fed-injektionen kom av sig – Saab vinnare på USA-order

Handeln på Stockholmsbörsen svängde rejält under onsdagen. Initialt låg huvudindexen på minus men att Fed-chefen Jerome Powell öppnar för en räntesänkning blev en injektion under eftermiddagen, som blev kortvarig. Vid stängning var utvecklingen:
• OMXS30: -0,5 %
• OMXSPI: -0,3 %
Svängningarna speglade rörelserna på bland annat Frankfurtbörsen.

Bland vinnarna fanns Saab som steg över 3 procent. Detta på nyheten att man tecknat ett femårigt ramavtal med USA avseende vapensystemet Carl-Gustaf – vilket kan generera beställningar på uppemot 4,2 miljarder kronor.

Fastighetsbolagen Kungsleden och SBB har släppt kvartalsrapporter under morgonen. Båda bolagen ökar förvaltningsresultatet och hyresintäkterna i det andra kvartalet, jämfört med samma period förra året. Aktierna steg drygt 7 respektive 1 procent.

Tele2 backade mest av storbolagen, över 2 procent, efter att Handelsbanken sänkt aktien från köp till behåll.

Pricer, som utvecklar prisinformationssystem, har levererat en omvänd vinstvarning – något som aktiemarknaden uppskattar. Aktien steg över 11 procent.

”Enligt oss visar detta att Pricer har lyckats hitta en bra prissättningskraft för sina produkter, i och med att omsättningen fortsätter att stiga”, skriver ABG Sundal Collier i en kommentar.

New York-börserna i går
• S&P 500: +0,1 %
• Nasdaq: +0,5 %
• Dow Jones: -0,1 %

Börstjänster

Nyheter, analys & rekar

Kalender

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer