Blommor i Marocko efter morden/Louisa Vesterager Jespersen. TT/Privat
Turistmorden i Marocko

Familjen: Hoppas att detta gör att folk slutar dela film

Att 14 danskar delgivits misstanke om brott för att ha delat videon av mordet på danskan Louisa Vesterager Jespersen och norskan Maren Ueland kommer förhoppningsvis innebära att filmen slutar spridas. Det säger advokaten till Vesterager Jespersen föräldrar till TV2.

– Louisas föräldrar är naturligtvis i stor sorg (...) det har varit en grov kränkning att filmen som visar mordet på Louisa och Maren spridits på sociala medier, säger han.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer