Andreas Miller, styrelseordförande, Ledarna Pressbild.
Granskningen av fackförbunden

Facket spenderade miljoner på lyxresor

Fackförbundet Ledarna valde att förlägga en styrelsekonferens på Mallorca 2017, och de sex dagarnas vistelse kostade närmare en halv miljon kronor. Det rapporterar Aftonbladet.

Tidigare har liknande resor arrangerats till Italien och Montenegro för hundratusentals kronor per resa. På vissa resor har respektive bjudits med och enligt förbundets resepolicy har hälften av deras kostnader täckts.

Mellan 2014 och 2017 har resor för totalt 2,5 miljoner kronor genomförts. Annika Elias, som var ordförande i 12 år fram till i fjol, vill inte kommentera uppgifterna.

Toppnyheter

Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Exportindustrin lånar febrilt för att överleva

Svensk Exportkredit, SEK, ökar nyutlåningen i skuggan av en mörk prognos om det exportberoende näringslivet, skriver DI.

Enligt Exportbaromoetern räknar sex av tio företag med en minskad orderingång närmaste året. Samtidigt planerar tre av tio att minska sin personalstyrka kommande halvår.

”Det ser riktigt illa ut, givet att 1,5 miljoner människor jobbar i exportsektorn. Slår prognoserna in får det stora konsekvenser för svensk tillväxt. Risken finns dessutom att utfallet blir ännu värre än prognoserna med tanke på att ekonomin utvecklas sämre än väntat”, säger Catharina Henriksson,  ansvarig för Exportkreditbarometern på SEK.

Under första kvartalet ökade nyutlåningen med 20 miljarder kronor, från 13,3 miljarder under under samma period i fjol, till rekordsumman 33,3 miljarder kronor i år.

Den största delen av nyutlåningen handlar om rörelsefinansiering så att bolagetn kan stärka sin likviditetsberedskap.

20 maj
Läs mer om Svenska exporten

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer