Stina Stjernkvist/TT / TT NYHETSBYRÅN
Höstbudgeten

Facken sågar friåret

Svenskt Näringsliv har kritiserat det, liksom flera forskare. Nu sågar facken LO och TCO det nya friåret, eller utvecklingsledighet som det kallas.

– Den aktiva arbetsmarknadspolitiken är i fritt fall. Då är det är helt fel att skapa ett system för utbildning som bara riktar sig till dem som redan är väletablerade på arbetsmarknaden. Över 700 000 personer saknar fast jobb, många av dem kvinnor, och de lämnas utanför det här förslaget, säger Therese Guovelin, förste vice ordförande för LO, till Arbetet.

Det som skiljer det nya friåret från det gamla, som slopades 2007, är att det ställer vissa krav på motprestation i form av kompetensutvecklande verksamhet, utbildning eller eget företagande. Exakt vilka villkor som ska gälla när det kommer till vem ska få vara ledig, för vad och hur länge är inte klart än.

Linus Liljeberg, forskare vid IFAU och föredragande i remissvaret, kritiserar reformen i Arbetsmarknadsnytt.

– Det innebär en orättvisa mot dem som utbildar sig den normala vägen. Varför ska de som redan har jobb och goda möjligheter kunna utbilda sig gratis inom ett område som inte har bäring på nuvarande arbetsplats, säger han till sajten.

Leila Ali Elmi är riksdagsledamot för Miljöpartiet och ledamot i arbetsmarknadsutskottet, har tagit del av kritiken, men försvarar reformen.

– Vi har tagit remissinstansernas synpunkter i beaktande och till viss del ändrat i utredningens förslag. Vi anser att det ändå behövs eftersom den växande bristen på utbildad arbetskraft är den största utmaningen för svenska företag. Tidsandan ställer krav på en helt ny politik för kompetensutveckling och livslångt lärande. Till skillnad från friåret ställs krav på kompetensutveckling, säger hon till Arbetsmarknadsnytt.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Höstbudgeten

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer