Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Klimatomställningen

Expert: Viktigare att dricka upp än plastfri mugg

Regeringens utspel om att förbjuda engångsartiklar som plastmuggar och plastbehållare för mat möter kritik från avfallsexperten Åsa Stenmarck på IVL Svenska miljöinstitutet. Det skriver SVT Nyheter.

Stenmarck menar att plastmuggen förvisso är sämre än till exempel en pappmugg om den hamnar på fel ställe.

– Men om man räknar på koldioxidutsälppen så är det inte så stor skillnad mellan en pappmugg och en plastmugg. Det är viktigare att du dricker upp ditt kaffe än vilken mugg du väljer, säger Åsa Stenmarck till SVT.

Läs mer

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer