Privatekonomi

Expert tipsar: Så sparar du ihop en miljon

Det är lättare sagt än gjort att spara pengar. I Aftonbladet tipsar sparekonomen Frida Bratt hur du sparar ihop en miljon.

Hennes gyllene råd är att månadsspara – det är det lättaste sättet att nå miljonen.

fPlus har i övrigt sammanställt en rad tips från olika experter som gör att du äntligen kommer över tröskeln och börjar spara. DN tipsar om att göra sparandet till en vana.

”Se till att ha en stående överföring till ett bra sparkonto varje månad. Det är enklast. Och börja smått för att efterhand bygga upp sparkapitalet”, skriver reportern Dan Lucas i DN:s guide.

Dessutom föreslår han att ha olika former av sparande – ett korttidssparande (till semestern), ett sparande på medellång sikt på fem-tio år (för att rusta kåken eller ta tjänstledigt för vidareutbildning) och ett sparande till pensioneringen.

DI:s expert tipsar om hur du sparar säkrast i minusräntans värld och konstaterar att antalet sparformer med god avkastning till begränsad risk är få.

Sajten Buffert tipsar om att först göra upp en ordentlig budget för alla kostnader och intäkter och sedan göra en plan för sparandet. Även här återkommer rådet att försöka göra sparandet till en vana.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer