Arkivbilder: Christopher Lloyd som spelade Dr Emmett Brown och Michael J Fox som spelade Marty McFly i filmen ”Tillbaka till framtiden” från 1985 / Teslas nya Cybertruck som presenterades på fredagsmorgonen.
Elon Musks upptåg

Expert: ”Tillbaka till framtiden” – i truckversion

Reaktionerna från publiken på plats i Hawthorne, Los Angeles var en blandning av jubel och förvirring när Tesla avtäckte sin nya elpickup tidigt på fredagsmorgonen svensk tid, noterar BBC.

Fordonsexperten Jessica Caldwell tror att konsumenterna kommer att ha svårt att se förbi den speciella, kantiga designen.

– Det ser ut som truckversionen av Delorean-bilen från Tillbaka till framtiden, säger hon.

Analytikern Gene Munster tror inte att Cybertruck har ett självklart hem hos den konventionella pickup-ägaren.

– En byggarbetare kommer inte att glida upp till byggarbetsplatsen i den här bilen. Med det sagt kommer Tesla fortfarande sälja några av dem, säger han till Bloomberg.

Fler bilder på Cybertruck

Tesla / TT NYHETSBYRÅN
Tesla / TT NYHETSBYRÅN
FREDERIC J. BROWN / AFP
Ringo H.W. Chiu / TT NYHETSBYRÅN
Ringo H.W. Chiu / TT NYHETSBYRÅN

Toppnyheter

Margaret Thatcher/Boris Johnson.  TT
Valet i Storbritannien

Johnson gör som Thatcher – röstar inte på sig själv

Eftersom Boris Johnson valde att rösta i Methodist Central Hall nära sin lägenhet på Downing Street i stället för i sin egen valkrets Uxbridge i nordvästra London kunde han inte kryssa i sitt eget namn på valsedeln, rapporterar brittiska medier. I stället röstade han på partikamraten Nickie Aiken, som representerar Torypartiet i valkretsen.

Inte sedan Margaret Thatcher har någon premiärminister valt att rösta i någon annan än sin egen valkrets. Det spekuleras om att en av anledningarna till att Boris Johnson inte ville rösta, och fångas på bild, i Uxbridge eftersom det är ett starkt Labourfäste.

22 min
En av de tusentals hundar under hashtagen #dogsatpollingstations. Twitter
undefined

Hundar vid vallokaler ny trend i Storbritannien

Det har blivit lite av en tradition att brittiska väljare delar bilder av sina hundar utanför vallokalerna på sociala medier, skriver The New York Times.

Några som hakade på detta var premiärminister Boris Johnson, som tog med Jack Russel-terriern Dilyn, och Londons borgmästare Sadiq Khan, som hade sällskap av hunden Luna när det var dags att rösta. På Twitter finns tusentals bilder på hundar utanför vallokalerna under hashtagen #dogsatpollingstations.

1 tim
ALASTAIR GRANT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Pundet tappar från halvårs-högsta när britterna röstar

I morse öppnade vallokalerna runt om i Storbritannien, där det brittiska EU-utträdet i förlängningen ska avgöras. Pundet tappade något mot dollarn under tidiga eftermiddagen, från att tidigare ha nått sin starkaste nivå på över ett halvår, skriver AFP.

Enligt nyhetsbyrån väntade sig markanden generellt på förhand att sittande premiärminister Boris Johnsons konservativa Toryparti kommer att få en klar majoritet, skriver Bloomberg.

”Om de Konservativa vinner färre platser finns det en risk att reaktionen blir ’sälj efter fullbordat faktum’ och som kan försvaga pundet lite grann direkt efter valet”, skriver Credit Agricoles strateger i en analys enligt nyhetsbyrån.

2 tim
Läs mer om Valet i Storbritannien
Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Företagen mer pessimistiska – ”Löneökningarna får inte bli för höga”

De svenska företagen ser mörkare på framtiden. ”Löneökningarna får inte bli så höga att de slår ut företag och arbetstillfällen”, säger Mattias Dahl, vice vd på Svenskt Näringsliv, till Di.

I nästan alla län räknar företagen med sämre försäljning och färre anställda kommande halvår, visar en undersökning från Svenskt Näringsliv.

– Vi har haft en osedvanligt lång högkonjunktur. Det här är tyvärr ytterligare ett bevis på att den är till ända, säger Mattias Dahl.

Svenskt Näringsliv menar därför att facken bör justera ned sina krav inför avtalsrörelsen.

– Vi är överens om att kurvorna pekar nedåt. Det som oroar oss är att facken höjt sina krav väsentligt jämfört med förhandlingen för tre år sedan, säger Mattias Dahl till Di.

1 dec
Läs mer om Avtalsrörelsen
Isabella Lövin (MP) Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
Klimatmötet i Madrid

Lövin: Behövs ett positivt budskap från Madridmötet

Att man inte har lyckats komma överens om svåra frågor på klimattoppmötet i Madrid visar en bristande tillit mellan länderna.

Det menar klimatminister Isabella Lövin, som samtidigt säger att euforin efter klimattoppmötet i Paris har försvunnit.

När man nu går in i mötets slutfas försöker en liten grupp med utvalda ministrar bryta dödläget och signalerna är försiktigt positiva kring att hitta en kompromiss för utsläppshandeln.

– Det här mötet behöver komma ut med ett positivt budskap om att hela världen är med på att vi ska leva upp till Parisavtalet. Det är det viktiga nu, säger Lövin.

2 tim
Arkivbild: klimatminister Isabella Lövin (MP). Karin Wesslén/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Flera frågor skjuts upp på mötet: ”Är problematiskt”

Förhandlingarna om hur klimatrapporteringen ska gå till har kört fast på toppmötet i Madrid, rapporterar TT.

Enligt Parisavtalet ska alla länder rapportera sina utsläppsminskningar, men det har återstått för länderna att komma överens om exakt hur det ska gå till. Medan Sverige och andra vill ha ett transparent system har Kina och Saudiarabien sagt nej till det. Något som enligt TT kan tolkas som att de vill begränsa insynen.

En annan fråga som skjutits på framtiden är hur lång implementeringstid de nationella klimatplanerna ska ha.

– Det är problematiskt. Vi har ingen tid att förlora, så de här mindre och mer tekniska frågorna som vi skulle kunna klara av i år, de borde vi klara av, säger klimatminister Isabella Lövin (MP) till TT.

Idag 05:32
Läs mer om Klimatmötet i Madrid

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer