Alice Bah Kuhnke/Pierrette Herzberger-Fofana TT
Utrikes

EU-parlamentariker vittnar om rasism i Bryssel

Den svarta EU-parlamentarikern Pierrette Herzberger-Fofana anklagar polisen i Bryssel för rasism efter ett ingripande i tisdags, skriver flera medier.

Tyskan ställde sig och filmade ett ingripande mot två unga svarta män när en polisman slog ur telefonen ur hennes händer och knuffade upp henne mot väggen. Enligt Herzberger-Fofana vägrade de att tro henne när hon sa att hon var EU-parlamentariker.

Alice Bah Kuhnke, parlamentariker från Miljöpartiet, säger att hon mött liknande attityder från vakterna i parlamentet. Två gånger har hon blivit ombedd att visa sitt id-kort.

– Jag frågade varför han bad om ID, men han svarade att han bara gjorde sitt jobb, säger Bah Kuhnke till SvD.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer
Arkivbild.  OLIVIER DOULIERY / TT NYHETSBYRÅN
Den globala konjunkturen

Amerikansk arbetslöshet lägre än väntat i juli

Den amerikanska arbetslösheten uppgick i juli till 10,2 procent från 11,1 procent i juni. Det är lägre än de 10,5 procent som analytikerna hade väntat sig.

Totalt ökade antalet sysselsatta, exklusive jordbrukssektorn, med nära 1,8 miljoner arbetstillfällen. Även det något högre än förhandsestimaten indikerat, skriver CNBC.

Det visar färsk statistik från USA:s arbetsmarknadsdepartement.

Enligt en enkät från Reuters hade ekonomer väntat sig en lägre sysselsättningstillväxt i juli än rekordhöga 4,8 miljoner i juni.

6 tim
Donald Trump. Michael Probst / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Trump stöder nytt krispaket till flygbranschen

Ett nytt krispaket är på väg till den amerikanska flygindustrin. Förslaget på det nya krispaketet som är värt 25 miljarder dollar, motsvarande omkring 216 miljarder kronor, får nu stöd av president Trump, skriver CNBC.

– Jag tycker att det är väldigt viktigt att vi håller igång flygbolagen. Oavsett om förslaget kommer från demokraterna eller republikanerna är jag verkligen för. Vi kan inte förlora vårt transportsystem, sa Donald Trump på en presskonferens i natt.

Flygbolagen blev också stora vinnare på Wall Street i går. Bland annat rusade American Airlines över 9 procent.

Igår 05:41
Läs mer om Den globala konjunkturen