Louise Erixon, Sverigedemokraterna.  Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kulturpolitiken i Sölvesborg

Erixon välkomnar debatten: ”Fantastisk utveckling”

Sölvesborgs kommunalråd Louise Erixon välkomnar att det ser ut att bli en prideparad i kommunen nästa år. Detta trots den debatt som varit efter Samstyrets beslut att inte längre hissa prideflaggan på kommunens stadshus.

–Det tycker jag är en fantastisk utveckling av den här debatten. Då får vi precis som vi vill – att civilsamhälle, organisationer och privatpersoner flaggar och opinionsbildar. Men kommunen som institution håller sig neutral, säger hon till Ekot.

Erixon menar att styret i Sölvesborg står upp för människors lika värde och att det är media som har fått frågan att ”handla om en regnbågsflagga”.

Läs mer:

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer
Pat Cipollone. TT NYHETSBYRÅN
Anklagelserna mot Trump

Trumps försvarare: Gjorde absolut inte något fel

Trots tre dagar av anklagelser har Demokraterna inte kommit i närheten av att bevisa att Donald Trump gjort något fel. Det var budskapet när Pat Cipollone som leder presidentens försvar i den pågående rättegången på lördagen intog senaten.

– Tvärt om tror vi att när ni får höra fakta så kommer det stå klart för er att presidenten absolut inte gjorde någonting fel, sa han till de samlade senatorerna, skriver TT.

Han målade också upp bilden av att hela processen är ett sätt för Demokraterna att svartmåla presidenten inför det kommande valet. Att avsätta Trump genom riksrätt under ett valår skulle kunna skapa ett ”mycket farligt” prejudikat, varnade Cipollone, enligt Reuters.

3 tim
Senaten samlas i Capitolium i Washington. ERIN SCOTT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Dags för försvaret att bemöta anklagelserna

Senatens rättegång i riksrättsåtalet mot Donald Trump går under lördagen in i nästa fas. Efter att den demokratiska åklagarsidan under 24 timmar fördelade på tre dagar lagt fram sina anklagelser mot Trump ska Trumps advokater ägna lika lång tid åt att försvara honom, skriver Reuters.

Under lördagen kommer dock bara ett kortare anförande att hållas, de tyngsta argument kommer att sparas till i början av nästa vecka.

Samtidigt visar tittarundersökningar att intresset bland tv-publiken svalnat. Under torsdagen följde 7,8 miljoner tittare rättegången, en nedgång med 29 procent jämfört med tisdag eftermiddag då den inleddes.

5 tim
Läs mer om Anklagelserna mot Trump