Hammarbys Mads Fenger framför läktare SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Herrallsvenskan

”En vakuumförpackad galengryta utan cyklop”

Fyra raka derbysmällar för Djurgården kan kosta dem guldet. Det skriver SvD:s Anders Lindblad i en krönika. Han anser att Hammarbys vinst i dagens derby skapar ett drömscenario för allsvenskan där guldstriden sannolikt inte kommer avgöras förrän i sista omgången – där han håller Malmö som favoriter.

Expressens Noa Bachner håller med om att guldstriden kommer bli brutal, men att inget lag har bättre fart under fötterna än Bajen på väg mot Lennart Johanssons åtråvärda pokal.

Sportbladets Simon Bank skriver att dagens heta Stockholmsderby kändes som att ”kliva ner i en vakuumförpackad galengryta utan cyklop”, där två skilda spelidéer brakade rakt in i varandra, och där det visade sig att Djurgården har ett stort arbete kvar att göra om de vill bli svenska mästare.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer
BRENDAN MCDERMID / TT NYHETSBYRÅN
Näringsliv

Wall Street återhämtar sig – fallen avtar trots varning

Amerikanska börser fortsätter mardrömsveckan och gick på fredagskvällen likt en jojo mellan fall på 2 och 3 procent. På eftermiddagen kom ett uttalande från WHO om att organisationen uppgraderar risken för global spridning till ”hög” och fallen på Wall Street tilltog. Senare släppte centralbanken Federal Reserve ett uttalande där Fed-chefen Jerome Powell öppnade för att sänka räntan genom att skriva att banken ”är beredd att använda sina verktyg”. En knapp timme innan stängning står ledande index som följer:
• S&P 500: -2,7%
• Nasdaq: -2,0%
• Dow Jones: -3,2%
Nyhetsmässigt har dagen präglats av mörka budskap om coronavirusets effekter på ekonomin och börsbolag. Reuters har rapporterat att världsindex är på väg mot den sämsta veckan sedan finanskrisen – enligt nyhetsbyrån har nu 5 000 miljarder dollar i börsvärde utraderats. Och ännu mer ser det ut att bli innan handelsveckan är över.

United Airlines meddelade på fredagen att man skär ner på flygningar brett i Asien, i brist på efterfrågan. Aktien backar drygt två procent.

Bland övriga nyheter tappar Beyond Meat närmare 17 procent efter att bolaget redovisat en överraskande förlust över kvartalet. Förlusten kommer trots att intäkterna tredubblats på ett år.

En analytiker på BMO Captial Markets placerade Disney som sitt förstaval framför konkurrenten Netflix. Båda aktierna backar, men har i veckan stått emot oron relativt bra. Disney är ner drygt 1 procent, Netflix drygt 2 procent.

Både Uber och Lyft har fått köprekommendationer från Keybanc Capital.

3 tim