Avspärrningar vid lastbilen. BEN STANSALL / AFP
De hittade kropparna i lastbilen

En femte person gripen efter lastbilstragedin

Irländsk polis har gripit en man i 20-årsåldern för inblandning i den misstänkta människosmugglingen där 39 människor hittades döda utanför London, rapporterar Reuters.

Mannen, som är från Nordirland, greps i Dublin när han kom med en färja från Frankrike. Han är en av fem som gripits i veckan.

På fredagen greps en 48-årig man på Standsteds flygplats, och även en 38-årig man och en 38-årig kvinna tidigare under dagen.

Tidigare i veckan greps även den 25-åriga lastbilschauffören Mo Robinson.

Toppnyheter

Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Exportindustrin lånar febrilt för att överleva

Svensk Exportkredit, SEK, ökar nyutlåningen i skuggan av en mörk prognos om det exportberoende näringslivet, skriver DI.

Enligt Exportbaromoetern räknar sex av tio företag med en minskad orderingång närmaste året. Samtidigt planerar tre av tio att minska sin personalstyrka kommande halvår.

”Det ser riktigt illa ut, givet att 1,5 miljoner människor jobbar i exportsektorn. Slår prognoserna in får det stora konsekvenser för svensk tillväxt. Risken finns dessutom att utfallet blir ännu värre än prognoserna med tanke på att ekonomin utvecklas sämre än väntat”, säger Catharina Henriksson,  ansvarig för Exportkreditbarometern på SEK.

Under första kvartalet ökade nyutlåningen med 20 miljarder kronor, från 13,3 miljarder under under samma period i fjol, till rekordsumman 33,3 miljarder kronor i år.

Den största delen av nyutlåningen handlar om rörelsefinansiering så att bolagetn kan stärka sin likviditetsberedskap.

20 maj
Läs mer om Svenska exporten

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer