Katarina Frostenson, Fredrik Virtanen och Horace Engdahl.  TT
#metoo-uppropen

Efter anklagelserna – nu slår de tillbaka i bokform

De upplever att de blev förtalade i samband med me too-rörelsen och slår nu tillbaka i bokform. De kommande veckorna släpper Katarina Frostenson, Fredrik Virtanen och Horace Engdahl sina böcker.

Frostenson har inte uttalat sig offentligt vare sig om händelserna i Svenska Akademien eller om åtalet mot hennes make kulturprofilen.

– Jag kan ju gissa att det finns vissa personer i Akademien som känner en viss oro över vad hon ska berätta, säger Jonas Axelsson, förläggare på Polaris som ger ut Frostensons bok ”K – Berättelse”.

”Utan nåd – rannsakningen” av Fredrik Virtanen ges ut av norska Gloria förlag. Här ägnas en hel del utrymme åt mediekritik.

– Fredrik Virtanens bok är ett svar på det som i vart fall han – och vi – uppfattar som medial misshandel där han aldrig fick möjligheten att svara, säger förlagschefen Anne Gaathaug till TT.

Akademiledamoten Horace Engdahls bok ”De obekymrade” ges ut i slutet av maj. Han har själv beskrivit den som en personlig reflektion som utgår från samhällsklimatet i spåren av me too.

Fakta: Vårens hemligaste böcker

"Utan nåd — rannsakningen" av Fredrik Virtanen ges ut den 29 april på både norska och svenska av norska Gloria förlag. Boken är skriven i "litterär journalistisk stil" enligt förläggaren Anne Gaathaug.

"K — Berättelsen" av Katarina Frostenson ges ut 23 maj och beskrivs av förläggaren Jonas Axelsson som en tankebok "uppbruten i olika ämnen och fokuseringar". Den tar sin början november 2017 och slutar i maj 2018, det vill säga före åtalet mot kulturprofilen.

"De obekymrade" av Horace Engdahl ges ut i slutet av maj.

Källa: TT

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer