Ebbas pappa Stefan.  TT
Dådet på Drottninggatan

Ebbas pappa besviken: ”Jag blir riktigt upprörd”

Beslutet att inte pröva frågan om skadestånd efter terrordådet på Drottninggatan 2017 är ”fegt och ynkligt”, säger Ebba Åkerlunds pappa Stefan till TV4.

Han anser att storleken på skadeståndet är en symbolisk fråga och att det skadestånd som dömts ut inte står i paritet med brottet där hans dotter dödades.

– Man har inte upprättat en terrorfond. Man har överhuvudtaget inte gjort någonting för terroroffren. Jag blir riktigt upprörd, säger han till TV4.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer