Bullit Marquez / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Filippinerna och knarkkriget

Duterte skämtade om marijuana – får skarp kritik

Filippinernas president Rodrigo Duterte, vars krig mot knarkhandeln dödat tusentals personer, säger i ett tal att han själv använder marijuana för att hålla sig vaken – och sa sedan att han bara skämtat, rapporterar Reuters.

Men uttalandet har genast kritiserats.

– Det här kommer att göra familjerna ännu mer upprörda, säger Carlos Conde från människorättsorganisationen Human Rights Watch, och syftar på anhöriga till dem som dödats av polisen.

Enligt officiella siffror har nära 5 000 personer dödats i jakten på narkomaner och knarkhandlare sedan Duterte kom till makten 2016. Enligt människorättsgrupper kan det röra sig om många fler.

Läs mer

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer