Maria Ressa möter journalister på söndagen. Bullit Marquez / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Filippinerna och knarkkriget

Duterte-kritisk journalist överlämnar sig

Den filippinska journalisten Maria Ressa har överlämnat sig till myndigheter och gått med på att betala en borgenssumma, rapporterar AFP.

– Jag ska hålla min regering ansvarig för att offentligt kallat mig en brottsling, sa hon i ett kort uttalande på söndagen.

Filippinska myndigheter har anklagat Ressa för att ha undvikit att betala skatter, vilket hon själv anser är ytterligare ett led av en bredare attack mot medier.

Grundaren till den regimkritiska nyhetssajten Rappler är en skarp kritiker av president Rodrigo Duterte och hans krig mot drogerna i landet.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer