En boende i huset får hjälp att evakuera. THOMAS SAMSON / AFP
Explosionen i Paris

Dramatiska bilder visar explosionens förödelse

Räddningstjänsten arbetar med att släcka branden och evakuera de boende i den byggnad i Paris som skakats av en kraftig explosion på lördagsförmiddagen.

Dramatiska bilder visar hur människor får hjälp att ta sig ur sina bostäder med stegar. Skadade vårdas på gatan av sjukvårdspersonal.

Minst 20 människor har skadats, enligt de senaste uppgifterna. Explosionen tros ha orsakats av en gasläcka.

Se bilder från händelsen nedan.

Fler bilder från händelsen

THOMAS SAMSON / AFP

Räddningstjänst på plats vid explosionen

BENOIT TESSIER / TT NYHETSBYRÅN

Räddningstjänsten evakuerar skadade

THOMAS SAMSON / AFP

En skadad man får hjälp av sjukvårdare

GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP

Franska medier skriver om explosionen

Svenska medier

Rapportering på Twitter

Inträffat på Rue Saint-Cécile

Toppnyheter

Swedbanks logga utanför det litauiska huvudkontor.  Ints Kalnins / TT NYHETSBYRÅN
Penningtvätten i banksektorn

Swedbanks rapport ute: ”Styrelsen har fortsatt förtroende för vd”

Swedbank har släppt slutsatserna av sin externa penningtvättsrapport. I den framgår bland annat att styrelsen har fortsatt förtroende för Swedbanks vd Birgitte Bonnesen.

Enligt det pressmeddelande som släpps i samband med rapporten framgår att Swedbank ska tillsätta en specialiserad enhet för ”Financial Crime Intelligence”.

– För att säkerställa att vi har rätt fokus eftersom finansiell brottslighet utvecklas över tid. Arbetet med att bekämpa finansiell brottslighet är ständigt pågående, säger Bonnesen i pressmeddelandet.

Swedbanks rapport har gjorts av den externa utredaren, Forensic Risk Alliance. Bakgrunden är SVT:s Uppdrag gransknings rapportering om att cirka 40 miljarder kronor ska ha tvättats genom Swedbank. Ett avslöjande som briserade i februari.

20 min
Arkivbild: Swedbanks huvudkontor i Riga.  Merko.
Penningtvätten i banksektorn

Ex-chef: Banken blundade för penningtvätt i Baltikum

Tidigare chefer vittnar anonymt för SvD Näringsliv om att Swedbank sedan länge varit medvetna om riskerna kopplade till den baltiska bankmarknaden.

En person som suttit i koncernledningen säger att det var allmänt känt att ryska oligarker fanns bland kunderna och att det fanns transaktioner som borde granskas.

– Men ingen ville tala högt om det, så länge det gick bra. Verksamheten i Baltikum gjorde kanonvinster, vilket gjorde cheferna i Sverige euforiska, säger personen.

En icke namngiven bankexpert som jobbat för Swedbank i regionen påstår att det är lätt att kontrollera penningtvätt.

– Det finns ingen chans i världen att du inte upptäcker misstänkta aktiviteter, du måste helt enkelt välja att inte se dem, säger personen.

Anklagelserna mot Swedbank fördes fram av Uppdrag Granskning i slutet av februari och banken tillsatte kort därefter en extern utredning för att syna uppgifterna. De slutsatserna presenteras under fredagen.

Igår 21:03
Läs mer om Penningtvätten i banksektorn

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer