Donald Trump under en gala 7 september Susan Walsh / TT / NTB Scanpix
Handelsbråket Kina-USA

Donald Trump: Pressen för nytt avtal ligger på Kina

USA känner ingen press att få till ett handelsavtal med Kina, däremot är Kina pressade att nå ett avtal med USA. Det skriver president Donald Trump på Twitter.
”Vår ekonomi blomstrar, deras kollapsar. Vi kommer snart få in miljarder i tullar och producera produkter på hemmaplan”, skriver han.
Tidigare i dag tackade Kina ja till USA:s inbjudan till handelsförhandlingar. Samtidigt gör USA sig redo att aktivera importtullar för 200 miljarder dollar på kinesiska varor, skriver Reuters.

Tidigare artiklar

Toppnyheter

Nordkoreas Kim Jong-Un och Sydkoreas Moon Jae-in.  TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Nordkoreakrisen

Kim och Moon överens: Ska avveckla kärnvapen i Nord

Nordkorea har gått med på att ”permanent stänga” landets viktigaste robotanläggning, under översyn av internationella observatörer. Det säger Sydkoreas president Moon Jae-in på en presskonferens efter ett möte med den nordkoreanske diktatorn Kim Jong-Un.
Anläggningen, som ligger i Tongchang-ri, har varit skådeplats för flera robottest inom ramen för det nordkoreanska kärnvapenprogrammet, skriver AFP.
Enligt nyhetsbyrån tyder satellitbilder tagna i augusti på att arbetet med att montera ner en konstruktion för robottest då pågick, vilket i så fall skulle ligga i linje med den överenskommelse som Kim slöt med USA:s president Donald Trump tidigare i somras.

1 tim
Sydkoreas Moon Jae-in och Nordkoreas Kim Jong-Un håller för närvarande toppmöte i Pyongyang.  TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Nordkoreakrisen

Kim Jong-Un vill besöka Seoul ”i nära framtid”

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un kommer att besöka Sydkorea och huvudstaden Seoul ”inom en snar framtid”. Löftet kommer efter ett möte med den sydkoreanske presidenten Moon Jae-in på onsdagen, skriver flera medier.
Enligt Moon kommer Kims besök i Seoul att ske före årsskiftet. Det hade i så fall varit den första officiella resan till Sydkorea som en nordkoreansk diktator har genomfört.
Moon befinner sig i Pyongyang för ett tre dagar långt möte. Under den första dagen diskuterades även Nordkoreas kärnvapenprogram och de två koreanska ledarna säger sig också ha kommit överens om att kämpa för en ”era utan krig”.

2 tim
Läs mer om Nordkoreakrisen
Republikanen Jeff Flake är en av senatorerna som har krävt att omröstningen om Brett Kavanaughs domarposition ska skjutas upp tills dess att kvinnan som anklagar honom hörs.  J. Scott Applewhite / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Trumps Amerika

Kvinnans advokat kräver FBI-utredning före förhöret

Christine Blasey Ford, som anklagar domarkandidaten Brett Kavanaugh, uppger att hon inte kommer att vittna inför kongressen förrän FBI har utrett hennes berättelse. Det meddelade hennes advokat Lisa Banks på tisdagen, rapporterar flera medier.
I ett brev till republikanen Chuck Grassley, ordförande för den senatskommitté som håller i utfrågningen av Kavanaugh inför domarposten, skriver Banks att en fullskalig FBI-utredning kommer att säkerställa att ”viktiga fakta och vittnen bedöms på ett icke-partiskt sätt”.
Enligt Grassley finns det i dagsläget ingen anledning att skjuta upp Fords vittnesmål, varför inbjudan till förhöret på måndag fortfarande står fast.

23 min
Brett Kavanaugh/Donald Trump. TT
Trumps Amerika

Trump: Lider med honom – han förtjänar inte detta

USA:s president Donald Trump säger att han lider med att Brett Kavanaugh, som är nominerad till ny domare i högsta domstolen, anklagats för sexuella övergrepp, skriver AP.
Presidenten säger även att domaren ”inte är en man som förtjänar det här”.
Kavanaughs nominering har hotats efter att en kvinna, Christine Blasey Ford, anklagat honom för sexuella övergrepp som ska ha inträffat i början av 1980-talet. Han nekar till anklagelserna.

Igår 21:33
Grassley (mitten) Pablo Martinez Monsivais / TT NYHETSBYRÅN
Trumps Amerika

”Vi får inte tag i kvinnan som anklagar Kavanaugh”

På måndag är det tänkt att domaren Brett Kavanaugh och kvinnan som anklagar honom för sexuella övergrepp, Christine Blasey Ford, ska frågas ut i senaten. Men nu är det osäkert om det blir av, eftersom Blasey Ford inte går att få tag på.
– Vi har försökt nå henne under de senaste 36 timmarna, tre eller fyra gånger per e-post, men vi har inte fått något svar, säger den republikanske senatorn Chuck Grassley i en intervju med den konservative radioprofilen Hugh Hewitt, enligt TT.
Brett Kavanaugh, som nekar till att ha begått övergrepp, är nominerad som ny HD-domare.

Igår 19:27
Läs mer om Trumps Amerika

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer
Arkiv. Richard Drew / TT NYHETSBYRÅN
Dagens börs

Wall Street stiger trots upptrappning i tullkriget

Nya salvor i tullkriget mellan USA och Kina ser inte ut att bekomma Wall Street på tisdagen. Nasdaq är upp 0,8 procent och S&P 500 stiger 0,6 procent vid 19.45-tiden.
På vinnarlistan finns Netflix (plus 3 procent), Nike, Micron och Boeing (omkring 2 procent upp). Tesla är dagens förlorare på uppgifter om att bolagets ägare Elon Musks utreds av amerikanska justitiedepartementet. Aktien är ner 4 procent.
Bland dagens stora nyheter har president Trumps tullar på varor värda 200 miljarder dollar varit i det främsta ledet. Strax innan börsöppningen kom också Kinas svar: Tullar mot amerikanska varor värda 60 miljarder dollar.

Igår 19:05
79&Park-bygget till vänster, ritning över projektet till höger TT/Oscar Properties
Dagens börs

Oscar Properties lockar med rea och slopad avgift

Oscar Properties rear ut ett 40-tal nybyggda lägenheter. Dessutom slipper köparna betala månadsavgiften i två år, rapporterar E55.
Priserna har sänkts med 10 procent och gäller i fyra nya föreningar.
”I år färdigställer vi fler bostäder i fler föreningar än någonsin tidigare”, skriver Oscar Properties enligt sajten.
I en av föreningarna, 79&Park på Gärdet, har det tidigare rapporterats att försäljningen länge gått trögt.

Igår 10:50
Läs mer om Dagens börs