Kvarlevor efter branden samlas in i Paradise, Kalifornien. TERRAY SYLVESTER / TT NYHETSBYRÅN
Bränderna i Kalifornien

Donald Trump om Finlands skogar: ”Krattar mycket”

Finlands president Sauli Niinisto har informerat USA:s president Donald Trump om hur det nordiska landet gör för att undvika skogsbränder. Mötet mellan de båda skedde i Paris förra veckan.

– Jag sade till honom att Finland är en nation täckt av skog, men att vi har ett bra övervakningssystem, säger Sauli Niinistö till den finska tidningen Ilta-Sanomat.

Trump har fått kritik för att ha hävdat att Kaliforniens skogsbränder beror på dålig skogsförvaltning. Han har också refererat till Finland som han menar har större framgångar.

– De lägger mycket tid på att kratta och städa och göra saker. Och de har inga problem, sa Trump under en pressträff i helgen.

Niinistö kan å sin sida inte påminna sig om att han nämnt något om att kratta löv, skriver AP.

Toppnyheter

Arkiv Francisco Seco / TT NYHETSBYRÅN
Den globala konjunkturen

Lagarde om vändningen: ”Vi rör oss försiktigt uppåt”

I en intervju med tv-bolaget France 2 ger ECB-chefen Christine Lagarde sin bild av euroländernas dystra ekonomiska situation och om den optimism hon ändå känner inför framtiden.

– Vi har varit längst ned på kurvan och rör oss försiktigt uppåt. Hur snabbt situationen förändras beror på hur snabbt vi kan ta oss samman och de ansträngningar vi alla gemensamt kan göra, säger hon.

Lagarde pratar också om saknaden efter sitt barnbarn.

– Nu kan jag bara se honom i min smartphone eller på fotografier. Det gör mig ledsen (...) men när jag tittar på honom blir jag än mer övertygad om hur viktigt vårt uppdrag är, att arbeta för att samhället ska bli en bättre plats.

Läs hela intervjun via länken nedan.

Idag 09:58
Salvatore Di Nolfi / TT NYHETSBYRÅN
undefined

WHO synar företagskrisen i global undersökning

Internationella Handelskammaren (ICC) och Världshälsoorganisationen (WHO) ska identifiera den privata sektorns utmaningar under coronakrisen, berättar organisationerna i ett pressmeddelande. Resultatet i den globala undersökningen är tänkt att bidra till arbetet för att hindra en ekonomisk kollaps i spåren av pandemin.

– Den här undersökningen kommer att hjälpa oss förstå hur företag agerar. Det hjälper oss att kartlägga och sprida goda exempel och var vi och nationella hälsovårdsinsatser bör rikta fokus. Informationen som vi samlar in genom undersökningen bidrar till utvecklingen av effektiva åtgärder vilket räddar liv och minskar ekonomisk skada, säger WHO:s generaldirektör Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus i en kommentar.

Igår 11:35
Läs mer om Den globala konjunkturen

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer