Arkivbild Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
Trumps Amerika

Domstol: Trump får inte blockera kritiker på Twitter

Donald Trump får inte blockera personer på Twitter för att deras politiska åsikter inte överensstämmer med hans, slår en federal domstol fast.

Domstolen menar att presidenten genom sitt Twitter-konto har skapat ett offentligt forum för Vita husets officiella verksamhet. Med hänvisning till konstitutionens första tillägg menar domstolen att presidenten inte får utesluta vissa personer att uttrycka sina åsikter i ett forum där det råder en öppen dialog mellan Vita huset och allmänheten.

Redan förra året drog en federal domare samma slutsats, och nu har det alltså blivit samma utslag när saken har prövats i högre instans.

Läs också:

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer