PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN
Socialdemokraternas framtid

Distriktsstyrelsen håller ett extrainsatt möte

I morgon kväll kommer distriktsstyrelsen för Socialdemokraterna i Älvsborg södra att hålla ett extrainsatt möte för att diskutera de anklagelser mot S i Borås som framkommit i en granskning av Borås Tidning. Det skriver SVT Nyheter Väst.

I BT har det målats upp en bild av att partiet på orten lider av tystnadskultur och har problem med toppstyrning. Det finns även uppgifter om att flera ledande män ska ha varit medlemmar i en bastuklubb, där sexistiska protokoll upprättats och medlemmarna fattat politiska beslut.

Efter granskningen har flera personer inom partier gått ut och sagt att de inte känner igen sig i bilden.

Även Socialdemokraterna centralt har fått information om uppgifterna, skriver BT.
”Vi har tagit del av anklagelserna och kommer nu att sätta oss in i frågan”, skriver partiets organisationschef Joakim Johansson till tidningen.

Läs mer

Toppnyheter

Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Exportindustrin lånar febrilt för att överleva

Svensk Exportkredit, SEK, ökar nyutlåningen i skuggan av en mörk prognos om det exportberoende näringslivet, skriver DI.

Enligt Exportbaromoetern räknar sex av tio företag med en minskad orderingång närmaste året. Samtidigt planerar tre av tio att minska sin personalstyrka kommande halvår.

”Det ser riktigt illa ut, givet att 1,5 miljoner människor jobbar i exportsektorn. Slår prognoserna in får det stora konsekvenser för svensk tillväxt. Risken finns dessutom att utfallet blir ännu värre än prognoserna med tanke på att ekonomin utvecklas sämre än väntat”, säger Catharina Henriksson,  ansvarig för Exportkreditbarometern på SEK.

Under första kvartalet ökade nyutlåningen med 20 miljarder kronor, från 13,3 miljarder under under samma period i fjol, till rekordsumman 33,3 miljarder kronor i år.

Den största delen av nyutlåningen handlar om rörelsefinansiering så att bolagetn kan stärka sin likviditetsberedskap.

20 maj
Läs mer om Svenska exporten

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer