Håkan Juholt. Patric Söderström / TT / / TT NYHETSBYRÅN
Socialdemokraternas framtid

Debattör: S-krisen kan lösas med hjälp av Juholt

Socialdemokraterna skulle kunna ta sig ur sin kris genom att kalla hem Håkan Juholt från Island, skriver den socialdemokratiske statsvetaren Mike Enocksson på Expressen debatt.

”Även om Håkan Juholt satt en väldigt kort tid som Socialdemokraternas partiordförande, faktiskt den kortaste av alla som innehaft uppdraget, så utmärkte han sig genom sin mycket goda retoriska förmåga och hans ideologiska drivkraft”, anser Enocksson.

Juholt behöver dock inte nödvändigtvis sikta på en position inom partiet, argumenterar Enocksson, utan skulle kunna ”verka oberoende, och ändå gjuta hopp, glöd och framtidstro inom den egna rörelsen”.

Om debattören:

Mike Enocksson är socialdemokrat och statsvetare. Han arbetar på polisen och har skrivit flera debattartiklar i svenska medier.

Läs mer:

Toppnyheter

Arkiv Francisco Seco / TT NYHETSBYRÅN
Den globala konjunkturen

Lagarde om vändningen: ”Vi rör oss försiktigt uppåt”

I en intervju med tv-bolaget France 2 ger ECB-chefen Christine Lagarde sin bild av euroländernas dystra ekonomiska situation och om den optimism hon ändå känner inför framtiden.

– Vi har varit längst ned på kurvan och rör oss försiktigt uppåt. Hur snabbt situationen förändras beror på hur snabbt vi kan ta oss samman och de ansträngningar vi alla gemensamt kan göra, säger hon.

Lagarde pratar också om saknaden efter sitt barnbarn.

– Nu kan jag bara se honom i min smartphone eller på fotografier. Det gör mig ledsen (...) men när jag tittar på honom blir jag än mer övertygad om hur viktigt vårt uppdrag är, att arbeta för att samhället ska bli en bättre plats.

Läs hela intervjun via länken nedan.

Igår 09:58
Salvatore Di Nolfi / TT NYHETSBYRÅN
undefined

WHO synar företagskrisen i global undersökning

Internationella Handelskammaren (ICC) och Världshälsoorganisationen (WHO) ska identifiera den privata sektorns utmaningar under coronakrisen, berättar organisationerna i ett pressmeddelande. Resultatet i den globala undersökningen är tänkt att bidra till arbetet för att hindra en ekonomisk kollaps i spåren av pandemin.

– Den här undersökningen kommer att hjälpa oss förstå hur företag agerar. Det hjälper oss att kartlägga och sprida goda exempel och var vi och nationella hälsovårdsinsatser bör rikta fokus. Informationen som vi samlar in genom undersökningen bidrar till utvecklingen av effektiva åtgärder vilket räddar liv och minskar ekonomisk skada, säger WHO:s generaldirektör Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus i en kommentar.

5 jun
Läs mer om Den globala konjunkturen

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer