Arkivbild.  Tomas Oneborg/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Bristen på bostäder

”Debatten om hyresrätter är alldeles för förenklad”

Uppfattningen om att fler hyresbostäder löser bostadsbristen och hushållens skuldsättning är förenklad och analyser som bygger på fakta saknas. Det skriver företrädare för bostadsföretaget Veidekke på DN Debatt.

En rapport från bostadsföretaget visar att finansiella restriktioner och höga nyproduktionshyror gör att få skäl talar för ett kraftigt ökat byggande av hyresbostäder.

”Dessutom är det tydligt att de rekommendationer som många politiker och experter skriver ut saknar stöd hos en bred majoritet av befolkningen”, avslutar de debattartiklen.

Om debattörerna

Lennart Weiss, kommersiell direktör, bygg- och bostadsföretaget Veidekke
Linda Jonsson, analytiker, Veidekke
Stefan Attefall, rådgivare
Ted Lindqvist, vd Evidens
Jan Jörnmark, docent i ekonomisk historia

Läs mer

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer