JONAS EKSTRÖMER / TT / TT NYHETSBYRÅN
Valet - analyser

Debatt: ”Jag älskar frihet mer än jag hatar sossarna”

”När jag bläddrade igenom sida efter sida av skattesänkningar och liberaliseringar växte känslan att det är Stefan Löfven som blir stödhjul till Annie Lööf, inte tvärtom. Om någon ska äta skor är det han”, skriver debattören Johan Norberg i Aftonbladet.

Johan Norberg menar att innehållet är viktigare än avsändaren, och förklarar varför så många borgerliga gick i taket över överenskommelsen mellan S och C + L, innan de ens hunnit läsa igenom den.

”Visst finns även en hel del skräp i överenskommelsen. Det är en klassisk svensk kompromiss – ingen är glad. Men om punkterna blir verklighet innebär det ändå mer marknadsliberalism än Moderaterna tidigare har orkat med”, skriver Norberg.

”Det finns en risk att S obstruerar sönder de liberala reformerna. Att lagändringar måste utredas är självklart, men skapar ändå möjligheter att förhala och råka lägga något längst ned i pappershögen. Det borde emellertid bli ett kortlivat svek. C och L måste vara beredda att när som helst fälla Löfvenregeringen.”

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer