Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Företagarhjältarna under coronakrisen

De hjälper sin uppsagda personal: ”ett arbetsgivaransvar”

Coronakrisen har slagit hårt mot besöksnäringen och många hotellanställda har förlorat sina jobb. Men hotellkedjan Winn Group hoppas att de tidigare anställda snart ska kunna komma tillbaka igen och satsar därför på utbildningar för den uppsagda personalen, skriver sajten Besöksliv.

Efter att uppsägningstiden har löpt ut erbjuder de en utbildning för att stärka dem kompetensmässigt.

– Det här är vårt sätt att ta ansvar för personalen även när de lämnar oss, säger Fia Westerberg, head of people and culture på Winn Group.

Hon lyfter också vikten av att som arbetsgivare vara transparent och föra en god kommunikation med sina anställda, i synnerhet i en kris som denna.

– Det viktigaste är att medarbetarna känner sig informerade och inkluderade i processen. Jag är ofta ute på hotellen och pratar med våra anställda, säger Fia Westberg till Besöksliv.

Toppnyheter

Johanna Sandwall. Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Coronavirusets spridning – Sverige

Socialstyrelsen: Mer grönt än rött i vår lägesbild

Trenden med minskat antal avlidna i covid-19 per dygn fortsätter, skriver TT. Dessutom ser elva av Sveriges 21 regioner en förbättring på kort sikt och nio av dem på längre sikt.

– Det är första gången vi har mer grönt än rött i vår lägesbild på kort sikt. Det står ju för någonting i alla fall, Johanna Sandwall, krisberedskapschef på Socialstyrelsen.

Enligt Socialstyrelsen innebär kort sikt 48–72 timmar, och lång sikt 10–15 dagar.

3 tim
Stefan Löfven. Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

M KU-anmäler Löfven: ”Felaktigt om testning”

Moderaterna KU-anmäler statsminister Stefan Löfven för att ha misslett allmänheten i en intervju i Sveriges Radio, rapporterar Aftonbladet.

I intervjun sa Löfven att det är regionerna som ansvarar för testningen av alla de fyra prioritetsgrupperna, något som M anser vara missledande.

“Statsminister Stefan Löfven (S) har i uttalanden till media misslett åhörarna till en felaktig uppfattning avseende testning för covid-19”, skriver Edward Riedl, riksdagsledamot för M, i anmälan.

6 tim
Läs mer om Coronavirusets spridning – Sverige

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer