Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
Svenska exporten

De är bäst i Sverige på export

Årets mottagare av den prestigefyllda utmärkelsen Export Hermes är Morakniv AB och Icehotel AB, skriver Stiftelsen Fonden för Exportutveckling i ett pressmeddelande. AirWaterGreen Group AB får det nya Upcoming Star-priset för sin innovativa teknologi att skapa vatten ur atmosfärens luft.
Stiftelsen Fonden för Exportutveckling delar årligen Export Hermes till företag med stabil och växande export som uppfyller kriterierna; att vara igång med sin internationalisering/export, att ha en intressant strategi och kunna påvisa stor internationell potential. Morakniv AB tilldelas priset för att de i över 100 år exporterat kvalitetsknivar. Icehotel AB:s vinst motiveras med att de skapar norrländska turistupplevelser för en världspublik ur kyla och älvar.
I år är första året då Upcoming Star delas ut och mottagaren av det ska vara ett relativt nystartat exportföretag som utöver det uppfyller samma kriterier som för Export Hermes.
– Morakniv och Icehotel har på olika sätt förnämligt fångat världens intresse för sina produkter o upplevelser genom en tydlig exportstrategi som inkluderar aktivt arbete via sociala medier o internationell PR. AirWaterGreen Group möter ett stort behov av färskvatten i utsatta områden genom sin revolutionerande teknik. Dessa företag är värdiga vinnare”, säger Anders Lundwall, ordförande för Stiftelsen Fonden för Exportutveckling, i pressmeddelandet.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer