Mikael Damberg.  Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN
Den svenska våldsvågen

Damberg: ”Vi ska få ner skjutningarna långsiktigt”

Hittills i år har ingen skjutits ihjäl i varken Malmö eller Göteborg – men i Stockholm har det under årets första månader skett nästan lika många dödsskjutningar som hela förra året, enligt Ekot.

Inrikesminister Mikael Damberg (S) säger i P1-morgon att man ska vara försiktig med att tolka statistik på så kort sikt.

– Skjutningar ligger på en för hög nivå och vi ska få ner dem långsiktigt och varaktigt, säger han.

Damberg lyfter även fram tillskottet av polisaspiranter i Stockholm den senaste tiden och beskriver den kommande utökningen av polisen som en kraftsamling som kommer att göra stor skillnad.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer