Mikael Damberg Jeppe Gustafsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Den svenska kriminalpolitiken

Damberg: ”Straffskärpning för sprängmedel utreds”

Efter en våldsam nyhetsvecka besöker inrikesminister Mikael Damberg på fredagen Malmöpolisen. Poliser som P4 Malmöhus talat med önskar sig bland annat hårdare lagstiftning gällande sprängmedel. Det är något regeringen jobbar på, enligt Damberg.

– En utredning kommer ganska snart som tittar på ytterligare straffskärpningar för sprängmedel och det är mitt ansvar att titta på det ordentligt, säger ministern till SR.

Samtidigt uppmanar han stadens poliser att inte vänta på ny lagstiftning utan att använda det lagutrymme som finns.

Läs också:

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer