Johan Hedin/Elektronisk fotboja TT
Inrikes

C: Unga dömda ska kunna få hemarrest alla kvällar

Centerpartiet kräver att regeringens förslag om utegångsförbud för unga brottslingar helgkvällar och helgnätter utvidgas till att gälla även vardagskvällar, rapporterar Sveriges Radios Ekot.

– Det är viktigt att se att ungdomar som är på glid kanske behöver flera typer av åtgärder än bara på helgerna, säger Centerpartiets rättspolitiske talesperson Johan Hedin.

Justitieminister Morgan Johansson (S) har tidigare föreslagit så kallad helghemarrest i upp till ett år för att motverka att de unga dömda brottslingar återfaller i brott. Enligt regeringens förslag ska övervakningen ske med fotboja.

Läs mer

Toppnyheter

Johanna Sandwall. Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Coronavirusets spridning – Sverige

Socialstyrelsen: Mer grönt än rött i vår lägesbild

Trenden med minskat antal avlidna i covid-19 per dygn fortsätter, skriver TT. Dessutom ser elva av Sveriges 21 regioner en förbättring på kort sikt och nio av dem på längre sikt.

– Det är första gången vi har mer grönt än rött i vår lägesbild på kort sikt. Det står ju för någonting i alla fall, Johanna Sandwall, krisberedskapschef på Socialstyrelsen.

Enligt Socialstyrelsen innebär kort sikt 48–72 timmar, och lång sikt 10–15 dagar.

3 tim
Stefan Löfven. Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

M KU-anmäler Löfven: ”Felaktigt om testning”

Moderaterna KU-anmäler statsminister Stefan Löfven för att ha misslett allmänheten i en intervju i Sveriges Radio, rapporterar Aftonbladet.

I intervjun sa Löfven att det är regionerna som ansvarar för testningen av alla de fyra prioritetsgrupperna, något som M anser vara missledande.

“Statsminister Stefan Löfven (S) har i uttalanden till media misslett åhörarna till en felaktig uppfattning avseende testning för covid-19”, skriver Edward Riedl, riksdagsledamot för M, i anmälan.

6 tim
Läs mer om Coronavirusets spridning – Sverige

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer