Cairns. Alastair Grant / TT NYHETSBYRÅN
Utrikes

Brittisk minister avgår efter lögnanklagelser

Storbritanniens Walesminister Alun Cairns avgår efter anklagelser om att han ljugit om vad han visste i ett fall där en medarbetare till honom ska ha saboterat en våldtäktsrättegång. Det skriver TT.

Cairns har tidigare meddelat Boris Johnson att han känner sig säker på att han kommer att frias från anklagelserna, men väljer ändå att sluta eftersom det handlar om en så ”känslig fråga”.

Nu vill oppositionen att Cairns ska dra sig tillbaka från att kandidera i valet.

Toppnyheter

Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Exportindustrin lånar febrilt för att överleva

Svensk Exportkredit, SEK, ökar nyutlåningen i skuggan av en mörk prognos om det exportberoende näringslivet, skriver DI.

Enligt Exportbaromoetern räknar sex av tio företag med en minskad orderingång närmaste året. Samtidigt planerar tre av tio att minska sin personalstyrka kommande halvår.

”Det ser riktigt illa ut, givet att 1,5 miljoner människor jobbar i exportsektorn. Slår prognoserna in får det stora konsekvenser för svensk tillväxt. Risken finns dessutom att utfallet blir ännu värre än prognoserna med tanke på att ekonomin utvecklas sämre än väntat”, säger Catharina Henriksson,  ansvarig för Exportkreditbarometern på SEK.

Under första kvartalet ökade nyutlåningen med 20 miljarder kronor, från 13,3 miljarder under under samma period i fjol, till rekordsumman 33,3 miljarder kronor i år.

Den största delen av nyutlåningen handlar om rörelsefinansiering så att bolagetn kan stärka sin likviditetsberedskap.

20 maj
Läs mer om Svenska exporten

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer