Dagens börs

Börsen vände upp efter uppskov om tullar – Volvo lyfte

Stockholmsbörsen öppnade upp på onsdagen, men efter en kort tids handel vände indexen ner. Framåt stängning fick humöret sig en boost av uppgifter från USA om att Donald Trump skjuter upp ett beslut om biltullar. Vid stängning var utvecklingen:
• OMXSPI +0,3%
• OMXS30 +0,2%
Bland storbolagen blev uppskovet från Trump en injektion för bland annat Volvo, som studsade från minus 0,5 procent och stängde på plus 0,4 procent. Även Autoliv fick sig en skjuts men nådde inte över nollan utan stängde på minus 1,3 procent, i botten av storbolagsindexet.

Fingerprint Cards rapporterade kraftigt minskande förluster på onsdagsmorgonen och aktien rusade över 40 procent.

Nätmodehandlaren Boozt försämrade tvärtom sitt resultat i det första kvartalet och aktien rasade drygt 14 procent.

Även Addtech har rapporterat och överträffade förväntningarna rejält för räkenskapsårets fjärde kvartal. Aktien steg nästan 12 procent.

Creades meddelade på tisdagskvällen att de sålt 4,25 miljoner aktier i Lindab till en kurs på 100 kronor per aktie. Lindab-aktien backade runt 4 procent.

New York-börserna i går
S&P 500: +0,8%
Nasdaq: +1,1%
Dow Jones: +0,8%

Börstjänster

Nyheter, analys & rekar

Kalender

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

34 min
Vita huset. TT.
undefined

USA fördömer agerandet: Eskalerande våld från Iran

Efter att ett brittiskt fartyg beslagtagits i Hormuzsundet av Iran fördömer USA agerandet som man kallar för ”eskalerande våld”, rapporterar flera medier.

– Det här är andra gången på bara lite mer än en vecka som Storbritannien har varit måltavla för eskalerande våld från den iranska regimen, säger Garrett Marquis, talesperson för USA:s nationella säkerhetsråd.

Det brittiskflaggade fartyget tillhör det svenska rederiet Stena Bulk. Irans revolutionsgarde anklagar fartyget för att ha brutit mot internationella sjöfartsregler.

1 tim
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer