GW i samband med noteringen av S2 Medical / aktiens utveckling sedan början av året, med datumet då GW:s ”exit” blev känd markerad med röd pil.  TT/Infront.
Näringsliv

Bevakning av kändisars aktier sågas: Många agerar

Analytikern Patrick Siegbahn, som driver bolaget Småspararguiden, är kritisk till mediers rapportering av kända svenskars placeringar på börsen. Han säger till Medierna i Sveriges Radio att han önskar en mer oberoende bevakning.

– Vi ser och vi vet att många småsparare faktiskt agerar på det här, säger han och fortsätter:

– I slutändan är det någon som förlorar på det här och det är ju, vad jag hävdar, småspararna som agerar på information som kanske inte borde använts i de här viktiga besluten.

I programmet lyfter man det som skrivits om kriminalprofessorn Leif GW Perssons aktieköp.

I veckan meddelades att han bildar ett investmentbolag för att göra affärer i det dolda, och han säger till SR att han inte sökt uppmärksamhet av media för att förbättra affärerna.

– Jag hade hoppats att jag skulle slippa hamna i tidningen varje gång jag gör en ekonomisk affär. För att jag vill inte riskera att folk får för sig att jag är någon vandrande sedelpress, säger han.

En som tidigare varit inne på ett liknande spår som Siegbahn är Breakits Stefan Lundell.

”Med personer som Leif GW Persson och Göran Persson får småspararna betala en slags kändispremie helt i onödan”, skrev han i början av april.

Läs även

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer