Arkivbild Andreas Hillergren / TT NYHETSBYRÅN
Det höga bensinpriset

”Bensinbilar kommer försvinna – oavsett uppror”

Politikerna saknar inte verktyg att sänka bensinpriset, skriver Lydia Wålsten på Svenska Dagbladets ledarsida med anledning av att Facebookgruppen Bensinupproret 2.0 har samlat nära 500 000 svenskar i protest mot bensinpriserna.

Hon skriver att diskussionen bör uppgraderas till 3.0 eftersom den mest relevanta frågan inte är hur högt bensinpriset är just nu utan hur högt det behöver bli för att Sverige ska klara klimatmålen.

Johan Rudström på Upsala Nya Tidnings ledarsida skriver att både politiker och landsbygdsbor blundar för faktumet att bensinbilarna kommer att försvinna, alldeles oavsett uppror i sociala medier.

Aftonbladet (obunden socialdemokratisk):

Barometern (moderat):

Dagens Nyheter (oberoende liberal):

Dagens Industri (obunden borgerlig):

Expressen (liberal):

Göteborgs-Posten (liberal):

Hallands Nyheter (centerpartistisk):

Svenska Dagbladet (obunden moderat):

Sydsvenskan/Helsingborgs Dagblad (oberoende liberal):

Upsala Nya Tidning (liberal):

Värmlands Folkblad (socialdemokratisk):

Om ledarsvepet

Omnis ledarsvep utgår från de största medierna. Varje dag väljer vi dessutom fyra olika lokala ledarsidor. Valet av lokala ledare varierar dagligen.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

1 tim
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer