Statsminister Stefan Löfven (S) presenterar de nya ministrarna fr v Anna Hallberg, ny handelsminister, Ann Linde, ny utrikesminister, och Eva Nordmark, ny arbetsmarknadsminister. Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
Riksmötets öppnande

”Behovet av färgstarka ministrar väldigt viktigt”

Flera ledarsidor skriver om statsministern Stefan Löfvens nya ministrar efter att han presenterat regeringsförklaringen i dag.

Barometerns ledarsida går hårdast åt Löfven och tycker att det är ett svaghetstecken att regeringen fylls på med ministrar som inte är invalda i riksdagen.

”Behovet av färgstarka ministrar är kanske större än någonsin när framför allt Socialdemokraterna ska föra en politik som andra utformat”, skriver tidningen.

Men Piteå-Tidningens Kata Nilsson håller inte med. Hon välkomnar Löfvens nya statsråd och skriver att även om Ann Linde inte är ”ett dugg spännande längre”, så är det bra för Sverige som inte ”behöver mer spänning i politiken”.

Även DN:s ledarsida skriver att tisdagens ombildning visar på att Löfven inte ändrar på vad han gjort sig känd som – ”en försiktig general”.

”De tomma stolar som Margot Wallström och Ylva Johansson lämnar efter sig fylls. Några andra stora rockader blev det inte”, skriver tidningen.

Stora tidningar

Lokaltidningar

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer