Ulf Kristersson / Flyktingar på den grekiska ön Lesbos Moderaterna på Facebook / TT
Flyktingsituationen i EU

Barth-Kron: Bråket döljer brist på migrationspolitik

Det har blossat upp en het debatt om bilderna som Moderaterna publicerade efter att Turkiet öppnat gränsen mot Grekland. En bild på Ulf Kristersson visar M-ledaren iförd jaktkläder och med citatet ”Stärk gränsen”, medan gruppledaren Tobias Billström laddat upp en bild på sig själv porträtterad som en jätte som skyddar Sveriges gräns.

Expressens politiske kommentator Viktor Barth-Kron skriver att debatten om bilderna döljer bristen på migrationspolitik och ger regeringsföreträdare en ursäkt att ge sig på Moderaterna – trots att det i praktiken inte skiljer mycket mellan regeringens och Moderaternas hållning i migrationsfrågan.

”Regeringsföreträdare kan än en gång ta striden för det goda mot de oanständiga moderaterna på Instagram, i stället för att förhålla sig till den situation man själv ansvarar för”, skriver Barth-Kron. Han påpekar samtidigt att avtalet med Turkiet om att hålla flyktingar utanför EU ingicks med Stefan Löfven och Gustav Fridolin vid rodret.

Sydsvenskans kulturskribent Peter Fällmar Andersson skriver att M-ledaren med bilden vill signalera att han vill stå för den breda politiska förskjutningen.

”En jägare med stålblick som inte släpper en jävel över gränsen.”

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer