Dagens börs

Banker sänke i Stockholm – SSAB stiger på rykten

Stockholmsbörsen backade under junis sista handelsdag och vid stängning var utvecklingen som följer:
• OMXS30: -0,1%
• OMXSPI: -0,4%
Det är framförallt bankerna som agerar sänken. Sämst av alla storbolag gick Handelsbanken med en nedgång på nära 3 procent. Bättre gick det för verkstadsbolagen och Boliden toppade indexet med en uppgång på nästan 2 procent.

SSAB steg närmare 1 procent efter uppgifter om att det tyska industrikonglomeratet Thyssen Krupp utreder förutsättningarna för en stålfusion med det svenska stålföretaget SSAB, rapporterar den tyska tidningen WAZ, skriver Direkt.

På bolagsfronten har SAS presenterat en rekapitaliseringsplan för att säkra bolagets framtid. Aktien öppnade trevande men rasade och stängde till slut drygt 12 procent lägre.

Även spelutvecklaren Starbreeze rasade, drygt 9 procent, efter att bolaget meddelat att man ska ska genomföra en nyemission av A- och B-aktier med företrädesrätt för befintliga aktieägare om cirka 250 miljoner kronor.

Magnolia Bostad säljer ett projekt i Ursvik på cirka 380 bostäder, förskola, lokaler och garageplatser till Heimstaden. Fastighetsvärdet vid färdigställande uppgår till cirka 1 miljard kronor. Aktien steg drygt 4 procent på nyheten.

New York-börserna i går
S&P 500: +1,5%
Nasdaq: +1,20%
Dow Jones: +2,3%

Börstjänster

Nyheter, analys & rekar

Kalender

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer