Företagarjouren

Avstämning för korttidsarbete – så gör du

Nu börjar det bli dags för de företag som ansökt om korttidsarbete att göra en avstämning. fPlus listar det du behöver ha koll på.

När ska man göra en avstämning?

Tre månader efter att din ansökan har godkänts ska du göra en avstämning. Från startdatumet har du två veckor på dig att skicka in avstämningen.

Hur går det till?

Du gör avstämningen via Tillväxtverkets e-tjänster.

Vad händer om avstämningen inte skickas in i tid?

”Om avstämningen inte skickas in i tid, är du som arbetsgivare skyldig att betala tillbaka tidigare beviljat preliminärt stöd”, skriver Tillväxtverket.

Vad ska en avstämning innehålla?

Du ska sammanställa det faktiska utfallet för korttidsarbetet för stödperioden. Bland annat kan du justera arbetad tid för de anställda som omfattas av stödet.

Kan man bli återbetalningsskyldig?

”Arbetstids- och löneminskningen ska efter hela stödperiodens slut (6 eller 9 månader) uppfylla nivån i avtalet för att du ska ha rätt till stöd. När du gör din sista avstämning kommer vi att kontrollera detta. Är du inte inom gränserna kan du bli återbetalningsskyldig på hela beloppet”, skriver Tillväxtverket.

Hur ansöker man om ytterligare stöd?

Behöver du ansöka om ytterligare stöd för korttidsarbete gör det samtidigt som avstämningen, du ska alltså inte skicka in en ny ansökan.

Dela

Öppna i ny flik

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer