Alba August. Arkivbild. Erik Simander/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kultur

August om andra säsongen av ”Rain”: Naturen tar över

Svensk-danska Alba August är snart tillbaka som Simone när andra säsongen av danskproducerade ”The Rain” släpps på Netflix den 17 maj.

I en intervju med Nöjesguiden berättar hon om att det känns ”fett” att få vara en del av ett sci fi-projekt där dödligt regn utrotar en stor del av befolkningen.

– Det som är kul med andra säsongen är att det händer mer övernaturliga, mystiska grejer. Naturen tar verkligen över, säger August.

Hon berättar att den nya säsongen kommer handla om kärlek för hennes karaktärs del, men även jakten på att hitta en kur till hennes lillebror Rasmus.

Recension av säsong ett

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

1 tim
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer