Kamala Harris, senator i Kalifornien och USA:s president Donald Trump.  AP
Trumps Amerika

Attacken mot Trump: Ett rovdjur som bor i Vita huset

Demokraternas aspirerande presidentkandidat Kamala Harris går hårt ut mot Donald Trump i ett tal. Hon säger att hon känner till ”rovdjur” och att ett sådant bor i Vita huset, med syftning på Trump.

Kaliforniensenatorn Harris hävdar att presidenten förråder det amerikanska folket och att hon ”är beredd att väcka åtal”, rapporterar Politico. Harris nämner dock inte något specifikt brott.

Tonläget mellan Harris och Trump har skruvats upp sen förra veckan, då Harris drabbade samman med den tidigare vicepresidenten Joe Biden i en debatt. Harris applåderades på flera håll för sin insats, men Trump ansåg att hon fick ”för mycket credd”, enligt amerikanska medier.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer